Nu tar jag helg !!

image43

Jag är packad.

Alltså jag är inte full.... jag är packad och redo för en kanonhelg. Plattång, kläder, solglasögon, kamera, handduk.... allt väsentligt är nerpackat i min väska. Håret är rött och jag är laddad! Nu hoppas jag att den här arbetsdagen går snabbt så att man får ta helg. :O)

Norrköping, det är en jävla stad....
Vilken låt ??!

Jag färgar håret

Halva badrumsspegeln är full av rödfärg, hela min nacke och förhoppningsvis varenda hårstrå på min knopp. Jag tycker det är svintråkigt att färga håret, så drygt att ha i färgen, och jag stänker överallt. Mycket skönare att göra det hos frisören, men i och med att jag går dit kanske varannan månad så behöver jag färga håret en gång emellan själv. Ja, jag kanske färgar håret ofta, men det blir ju så dassigt annars, och det är ju så fint när håret är nyfärgat. Så nu sitter jag och tittar på timern och väntar på att tiden ska rinna ut.... DAX O SKÖLJA !! 

image41

Andra kroppssaker som jag måste göra, men som är tråkigt:

  • Färga håret.
  • Raka benen.
  • Plocka ögonbrynen.
  • Färga bryn och fransar.
  • Fila fötterna.
  • Smörja in sig.


Att vara i en frys

Jag skrev ju tidigare och berättade om att vi hade aktiviteter med jobbet förra veckan. Det var riktigt skoj och jag skrattade mycket. Deltagarna som var med var från många olia länder, så det var en salig blandning av individer med olika bakgrunder. Vi var utomhus i stort sett hela kvällen, och det blev rätt kallt.... eller iaf runt 5-8 grader. Är man i skogen kan det faktiskt uppfattas som rätt kallt, men klär man bara på sig ordentligt så är det ingen fara.

Killen från Malaysia med mössa, som var i Sverige för första gången:

"It feels like Im in a frrrrrridge" *skakar tänder*
"I have read on the Internet about Sweden, but I never thought it could be this cold" *skakar tänder ännu mer*


Sen så är det viktigt att ni ser bilden tydligt framför er, han hade mössa på sig och talade med en asiatisk brytning.... Så överlägset roligt !! Haha.... Jag kan skratta bara jag börjar tänka på det. Han skulle bara vet hur kallt det kan bli mitt i vintern.


Ångest.

Någon mer än jag som får värsta ångesten av att åka till jobbet när solen gassar utanför?? Känner mig inte direkt sugen att tillbringa drygt 8 timmar inomhus på ett kontor framför datorn. Nej, jag vill vara utomhus !!  *tårar*

Har precis tagit en powernap

Det var välbehövligt, de här 30 minuternas sömn. Jag lovade mig själv på Nnyårsafton att i år skulle jag börja kliva upp tidigare på morgnarna, och det har jag hållit bra. Stämplade tex in på jobbet idag kl 06.47. Är grymt morgontrött, men har kommit på att jag är typ lika trött om jag kliver upp halv 6 som klockan 8. Så tidiga morgnar är det som gäller nu för tiden på vardagarna, och det är faktiskt väldigt skönt. Men det straffar sig på kvällarna, jag är grymt trött och är sällan vaken längre än till halv 11. Så alldeles nyss blev det en powernap..... så nu sitter jag här och är alldeles nyvaken och fryssen. *burr*


Måsarna har haft skitkul !!

Imorse när P kom ut så möttes han av den här synen. USCH o FY o BLÄ vad äckligt !!!!  Inte vet jag vad dom har ätit, eller vad dom har firat, men dom måste ha varit grymt dåliga i magen.... Och varför just vår bil ?? Bilen bredvid hade inte en enda måsskit på sig. Gissa vad vi ägnade eftermiddagen/kvällen åt ??!
image41
OBS !! Det var ännu värre på sidan av bilen,
passagerardörren var helt nerbajsad.... SJUKT ÄCKLIGT !!

Plötsligt händer det....

I helgen skrapade vi rätt många trisslotter, och inte fan hände det....
Jag undrar, NÄR HÄNDER DET ??


positiv människa

Jag åker buss till jobbet, det tar mellan 20 och 30 minuter beroende på hur mycket folk det är på bussen. I början tyckte jag att det var lite drygt, men nu efter över ett år så har jag vant mig. Jag tycker det är rätt skönt, jag hinner vakna till på morgonen och på eftermiddagen hinner jag varva ner. Oftast så lyssnar jag på musik eller tar en powernap under resan. Om man som jag har åkt buss i över ett år så börjar man känna igen busschaufförerna, dvs man känner igen dem till utseendet. Det finns många olika varianter, och alla är mer eller mindre trevliga. Han som körde bussen idag är otroligt trevlig, han hejar på och pratar med varenda människa som kliver på. Han får nog varje människa att känna sig lite speciell. Alltid så positiv och glad.  Det sägs ju att ett leende smittar, och det gör det verkligen. Det blir bara så mycket trevligare att åka buss med en person som är glad, trevlig och positiv, än med en surkart. Måndag morgon känns lite lättare när man möts av hans positiva energi. Han är helt enkelt överlägsen !!

Dagens ros: Den glada positiva busschauffören !!

HallelujaSOMMAR !!

image36

Halleluja !! Jag vill bara skrika av glädje. Sommaren är här ! I alla fall så var den i Gävle idag. Vi har varit ute med båten hela dagen, inte ett moln och värsta sommarvärmen. Kroppen som börjar blekna sen Cypern, har idag fått lite färg på sig. NICE. Halleluja !!

    image38    image37

Sen nu på kvällen blev det mAx. INTE BRA!!  Men imorgon ska jag ta i på allvar, ni minns väl att man börjar ta i på Måndagar....

SEA

And off we go, to the sea....

Kalla vindar - men varm sol

image33   image34
Det blev en premiärtur med båten. Riktigt nice !! 
Det var varmt och skönt i solen, men när det blåste så var det långtröja på. Men skönt att komma ut på sjön, (naturmänniska som man är).

image35
Ikväll blir det Mallas ingefärakyckling, och sen heja fram Perrelli i Eurovision....

Solen skiner i Gävle

image33
Verkar bli en strålande dag, såååå underbart !! Känns som att kroppen behöver lite solljus och värme. Hittar jag bara en plats i lä idag, så kan det nog bli riktigt ljuvligt. Vi åker ut med båten.... och bättrar på brännan. TJING.

Snart Lördag

Längesedan jag längtade efter helg så mycket som just idag....

Att vara en naturmänniska

Jag önskar att jag var en naturmänniska. Ni vet en sådan människa som älskar att vara utomhus i väder o vind. Alltså jag gillar att vara utomhus, men då ska det vara varmt och skönt, eller man ska åtminstone vara varmt klädd. Mössa är tex ett måsteplagg när det är kallt, utan mössa skulle jag frysa ihjäl. Sen så är ju mössa typ det snyggaste plagget. Love it !! Hur som helst, är det sommar o varmt så finns det inget bättre än att vara utomhus. Men jag skulle vilja vara lite mer naturmänniska.

  • En som älskar att vandra i skog och mark, (även i regnet.)
  • En som älskar att plocka bär och svamp, (ok, svamp gillar jag att plocka.)
  • En som älskar att sitta och meta i timmar, (om jag metar ska jag ha många napp och en sol som värmer.)
  • En som älskar 20graders kyla, som gillar isande vindar.

Jag är gärna utomhus när det är fint väder, varmt och skönt. Men när det är nederbörd och kallt, då är jag helst inomhus.
image31

I helgen ska jag vara mycket utomhus !!  (Det vankas sol)


Hemma

Idag var det en lååååååång dag jobbet, sjukt mycket att göra. Men jag gillar faktiskt att ha rätt mycket att göra på jobbet, tiden går snabbt och man känner sig duktig. Men det ska bli riktigt nice med helg. Ikväll ska jag vara lite fritidsnyttig. Diska, dammsuga och vika tvätt står på schemat. Sen vila - ligga - softa i soffan. Nu ska jag fixa käk, det blir hemgjorda hamburgare. JAG ÄLSKAR HAMBURGARE !! Hmmm - vad hände med mitt nya liv ?! Dock bör nämnas att hamburgerbrödet saknar konserveringsmeddel. Det är väl nyttigt ...??!
image30
P.S Båten flyter.

Världens coolaste Carina Berg

image29

Fredagskänsla

Idag har jag Fredagskänsla, och det är bara Torsdag. Det är helt enkelt inte bra att ha Fredagskänsla på en Torsdag, hellre Torsdagskänsla på en Fredag. Men vad innebär Fredagskänsla??! Jo, man är sjukt trött på morgonen, men man vet att det är sista dagen man behöver masa sig upp, så på något sätt så går det lite lättare.

Varför är det INGEN som sätter sig bredvid mig på bussen.....??!
Ska jag ta det som en komplimang eller en förolämpning ?? Luktar jag illa ??

Dagens summering av dagen

Dagens blä: MUNSÅR - hate it !!

Dagens bra: STRIMMOR - blir bara bättre och bättre....


Jag hatar munsår

JA, det gör jag verkligen, jag hatar munsår !! Jag känner mig äcklig, ful och smutsig när jag har munsår. Munsår borde förbjudas !!!!  BLÄÄÄÄÄÄÄÄ..... 
Må alla munsår brinna i helvetet !!!!!!!!

image29

En död fisk

Var på en tillställning igår med jobbet. Jag skulle vilja säga att den var obligatorisk, men den var inte det. Det var bara nöje i form av lekar i Högbo, grillad dundergod mat och dricka, samt diverse konversationer på Engelska. Kallt var det, men jag hade mössa. Värt att nämna är att mitt lag vann tävlingarna, vilket såklart gjorde det hela mycket trevligt.  Idag känns det som att jag går runt i koma....

I morse fick jag höra att det hade regnat och haglat i Gefle. Men inte i Högbo.
Kan det vara så att solen alltid skiner där jag är....?!

GODMORGON.

att få bonusbarn

Om man träffar sin livskamrat i vuxen ålder så kan man ibland få bonusbarn,
dvs personen har sedan tidigare avlat av sig....
image27
Jag fick aldrig några bonusbarn, dock en bonusbåt. 
Idag har jag bottenmålat den.


dagens winnerbäcktips

Någon gång mellan 11.05 -11.10 premiärspelas
Lars Winnerbäcks nya singel "Strimmor" på P3.


JAG KOMMER LYSSNA !!

Mååååååååååååndag - sanningens ögonblick

Cirka 387 minuter sov jag i natt. Kanske lite för lite, borde ha gått och lagt mig tidigare. Men eftersom jag sov rätt mycket igår, så var jag inte sugen att gå och lägga mig. Och nu är det Måndag, och det var visst idag mitt nya liv skulle börja. Ooooops....!!
image26

Kollade på Kanal5s "Sanningens ögonblick" igår. Hur tänker folk egentligen ??! Varför ställer man upp i ett sådant program där det finns betydligt mer att förlora än att vinna. Killen som var med igår, som pluggar till Polis:

  • Har du någon gång haft polisuniformen i sängen ??  JA
  • Om du hittar en större summa pengar på gatan, lämnar du då in det till polisen ?? NEJ
  • Om din pojkvän begår ett allvarligt brott, anmäler du honom då ?? NEJ

Bye Bye - Polishögskolan !!!!  För det sista vi behöver i Sverige är väl oärliga poliser. Fast i och för sig var denna kille åtminstone ärlig i sina svar.... *skratt*


Jag är för gammal....

image24
.... för att partaja ända in på småtimmarna. Dagen efter fungerar jag helt enkelt inte normalt. Jag är helt slut i kroppen och mår som en bajskorv. Nä, nu får det vara nog !! (HaHa - så låter det såklart varje gång efter en fest) En hejdundrande tillställning var det, helt enkelt en kanonkul fest. Och födelsedagsbarnet var vrålsnygg, en piffig fräsch ny frisyr och heta kläder. Den där särbon bör vara stolt över henne. :O)  Alla var glada, vi fick god mat och det var en rolig tävling. Trots att jag känner mig lite besviken på min egen och mitt lags insats i tävlingen. Vi borde gjort det bättre, en bronsplats är inget att skryta över. Du gravida kvinna som var tvungen att åka tidigare hem till stan - vi hade behövt din hjälp.
image25
Vill bara säga att jag har de bästa vännerna, en kväll med brudarna kan man leva på länge. Vi har alltid så roligt och skrattar så mycket.
TACK för det vänner !!

Idag blev/blir det inte många knop....

in i dimman....

image23

Gävle 17maj, regn + 3,7 grader

Shit, vad det regnar. Inte roligt alls.
image23
Har precis tryckt i mig en bakisfrukost. (trots att jag inte alls är bakis) Den bestod av ägg, fil, müsli, kaffe o rostat bröd med ost och marmelad. Typ hundra år sedan jag åt rostat bröd till frukost, men gott och sött var det.

Vet inte alls vad jag ska ha på mig ikväll, får se om det blir en sväng till köpcentrumet.

NÄ, Snart skiter jag i det här

Jag är så sjukt trött på Fredagar att jag knappt orkar leva. (Kan kanske bero på att jag kliver upp 05.30 typ varje dag.) Fredagar för mig är oftast bara vara hemma och slappa, äta ngn god mat och sedan lägga mig i hyffsad tid för att vara rätt pigg på Lördagen. (Shit - jag låter som en pensionär) Ibland är det dock partaj, och då är det betydligt lättare att hålla sig vaken. :O)
Nä, snart skiter jag i det här. Goodnight !!

Imorgon vankas 30-års fest hos en bra tjej !!

P.S Nanne Grönvall, hon måste ha mest hår i hela världen....

Mitt nya nyttigare liv

Varje Måndag så tänker jag tanken: "Idag ska jag börja ett nytt liv !!
Jag tänker att nu ska jag ta tag i träningen och äta nyttigt, de där sista kilona som jag vill bli av med ska försvinna. Jag känner mig grymt taggad och går och handlar massa nyttig mat, skriver in massa planerade träningspass i kalendern och frossar i hälsotidningar. Dag1 går bra, även Dag2.... t.o.m hela vecka går skapligt, (med något enstaka undantag). Sen så kommer helgen, och det riktigt svåra börjar. För det är ju på helgen som man får unna sig saker. Man har inte fasta tider på samma sätt under helgen, och man har tillgång till skafferiet och kylskåpet hela tiden (tillskillnad mot i veckorna då man sitter där på lunchen och ska äta en micrad matlåda). Det är bara så mycket lättare att leva hälsosamt i veckorna.

Jag har köpt en bok som jag har börjat läsa; Den hemlige kocken. Den innehåller väldigt mycket intressant information om dagens mat. Vet ni tex att man kan utvinna vaniljsmak ur kobajs??! Tänk hur mycket vanilj som Indierna skulle kunna producera. ;O) Jag rekomenderar verkligen den boken, och man blir faktiskt lite peppad att leva lite hälsosammare, skumma igenom innehållsförteckningarna och försöka undvika ett och annat E-ämne.

image21
Jag vill bli en hälsomänniska, men kan inte komma ifrån att jag trivs jäkligt bra med ett glas rödvin i handen.... eller en kall öl i solen på uteservering. Kanske vore ett mellanting det allra bästa, försöka hitta balansen mellan ett sunt leverne och få unna sig saker.

Så på Måndag börjar jag mitt nya liv !!
(För man kan väl inte börja ett nytt liv på Fredagen ??!)

Några till pics från Cypern

Eftersom SARAH länkade till mig ang Cypern,
så är det väl inte mer än rätt att jag lägger in några till foton.

           
       

ressugen.

Jag gillar att resa, det är bara så kul !! Fast jag nyss kom hem från Cypern så vill jag åka igen, igen och igen. För mig finns det två slags resor, Solresor och Stadsresor. Det är på två olika sätt, två olika typ av resor. Oftast om jag åker på en solresa så är det mycket slappa, sola, bada, softa... och det gillar jag. Jag kan ligga på plajan och pressa en hel dag, utan problem. Jag blir inte alls rastlös som endel andra kan bli. Men om jag åker på en stadsresa då vill man se lite mer av staden.
(Sen så går det självklart att kombinera sol med sevärdheter....)
image14
De städer som jag är grymt sugen på nu:

  • NewYork
  • Rom
  • Barcelona
  • London (som alltid)

Från ett fågelperspektiv

image14


det här med gröna fingrar

Jag är inte Hulken och jag är definitivt inte Kermit eller Shrek, d.v.s. jag har INGA gröna fingrar. Det här med blommor är helt enkelt inte min grej. Jag borde egentligen vara bättre, då min ena lillasyster är Florist. Men jag är rätt kass när det gäller diverse blomster och växter. Tur att personen som jag delar säng, kök och balkong med, är duktigare än mig. Han är rena rama Kermit. Jag är gärna med och väljer blommor, även med och planterar dom... men sen säger jag ifrån mig allt ansvar. Jag vet inte hur jag ska "noppa" blommorna, och jag glömmer bort och vattna dem. Vi fixade lite på balkongen i helgen, det blev mysigt med blommor och så. Så nu väntar jag bara på den riktiga värmeböljan, så att jag kan sitta där och lapa sol och läsa skvallertidningar....
image12
Nackdelen med alla dessa blomster är att de drar till sig getingar, och är det något jag HATAR så är det getingar. Jag är livrädd för dem. Förra året fick jag något tips om någon slags "getingfångare" som man kan ha på sin uteplats. Personligen tycker jag att den verkar kass, jag har inte sett en endaste geting i närheten av den. Den suger !! 
               

Jag vill passa på och tacka för alla gratulationer igår !

  • Du som skickade vykort.
  • Ni som messade.
  • Du som skrev på FB.
  • Ni som tog det muntligt.
  • Ni som mailade.
  • Ni som ringde. (Ja just ja, det var ingen som ringde)

Ni vet vilka ni är där ute.... Återigen TUSEN TACK, jag hade inte i min vildaste fantasi förväntat mig denna uppmärksamhet. *tår i ögat*


Vill ha ölväder !!

Ah - jag tycker det är lite kallt ute, eller så är det för att jag otroligt snabbt och lätt vande mig vid helgens värmebölja. Förra veckan var det lixom "shortsväder", nu är det "jackväder". Jag föredrar det första....
Sommar, Sol o kall Öl - det är livet !! 
image11
Visst är det väl sjukt roligt och bra att Henke Larsson blir med i EM ??!
Jag känner det på mig, det kommer bli en bra sommar....

Bajs på min hud....

Det var en underbar helg i Gävle. Solen sken och gassade som mitt i sommaren. Helt underbart !! Är det någonting jag gillar så är det värme, hatar vintern. Det var semesterkänsla i stan, och alla såg ut att må lite bättre....

image8

Det som dock var mindre trevligt var de satans måsarna som invaderat stan, de är som flygande råttor. När jag i godan ro skulle gå för att köpa glass på cafét i Boulongern så händer det. En mås(jävel) bajsar på mig. Jag har bajs på min hud, fågeln har släppt sin avföring på mig. USCH o FY !!!!! Jag slår vad om att den satans fågeln gjorde detta med flit. Det försigår säkert någon slags tävling där uppe i det blå, där måsarna får höga poäng varje gång de träffar en stackars oskyldig Homo sapiens. Som tur var så fick jag inte i håret, utan på nyckelbenet, direkt på huden, så det gick att torka bort det. Men som en kär vän till mig sa,..."Du vet väl att fågelavföring är frätande?" .... Så det var ju en himla tur att jag upptäckte det och torkade bort det i tid, för annars hade jag haft ett stor hål i huden, man skulle se benpiporna....!

Dagens BLÄ: Fågelavföring !!

Kräftröd eller gyllenbrun ??!

JO, semestern tillbringades med min kära P på Cypern. Faktiskt tredje gången jag var på Cypern, och det beror såklart på att Cypern är ett riktigt bra resmål. Under lågsäsong är AgiaNapa att rekomendera, och denna gång var det verkligen lågsäsong. Första dagarna var det typ inte en människa på gatorna, och svenskarna lös med sin frånvaro (vilket var skönt). Vi bodde på ett 4-stjärnigt hotell mitt i AN-centrum. Fin pool och en grym frukostbuffé. Annars så tycker jag att frukosten utomlands oftast är den sämsta måltiden, jag gillar svensk frukost helt klart bäst.
Vädret var toppen, tydligen mer än 10 grader över normalt, så vi var mer än nöjda då det var över 30 grader i stort sett varje dag. Vi kunde t.o.m bada i havet, vilket vi inte hade räknat med då vi reste dit i April. 

Summma summarum, jag rekomenderar Cypern.

- Lågsäsong om du åker dit för att umgås med din vän och bara mysa.
- Högsäsong om du är ute efter party, raggande o barrundor.              
   
           

Det går ju inte att komma ifrån att man (iaf Jag) känner mig betydligt fräschare när jag har lite färg på kroppen. Dvs en brun färg. Sista kvällen kände jag mig faktiskt rätt fräsch, tyckte att jag hade fått bra med färg, jag kände mig gyllenbrun helt enkelt. Dock togs jag rätt snabbt ner på jorden då jag på restaurangen sista kvällen fick kommentaren av kyparen: 
"YOU LOOK MORE RED THAN YESTERDAY"   Hmmmm....

Bedöm själv.... röd (som kyparen tyckte) eller gyllenbrun (som jag tyckte) ??!
image7


Jag har haft semester....

... från bloggen.... !!
Jag var totalt utbränd, visste inte vad jag skulle skriva, helt enkelt tom i bollen. Men nu är jag tillbaka gyllenbrun och dann. Ser fram emot en tokrolig sommar med mycket sol och många skratt.

image2
Jag säger välkommen tillbaka till mig själv !!

RSS 2.0