Den rotlösa känslan.


Vidskeplighet och okänd kanin

Jag är inte särskilt vidskeplig, men det finns två saker jag undviker/alltid gör.


 • Jag läser inte gamla horoskop, eftersom det sägs bringa otur.
 • Sen så fort jag ser en katt (ja, alla katter) så spottar jag tre ggr över vänster axel. Detta är något jag bara gör helt automatiskt, jag tänker inte ens på det.

Idag när jag var ute på min dagliga promenad så kom jag på att jag måste vara en betydligt mer asfaltsmänniska än vad jag någonsin trott. Helt plötsligt från ingenstans kommer det en liten kanin/hare och skuttar över vägen.... Gulligt, såklart. Men utan att tänka mig för så spottar jag snabbt tre ggr över vänster axel, (för att inte drabbas av någon slags otur).
Sen börjar jag skratta för mig själv;
HERREGUD, jag måste väl se skillnad på en kanin och katt.... ?!


Fredag is the shit !!

 • Känslan av att ha hela helgen framför sig är obeskrivlig !!
  (love it) 
 •  Ett glas rödvin i soffan och jag nästan sover, UNDERBART !!
  (en slags komakänsla)
 • Inget inplanerat, bara göra det som faller mig in !!
  (nästa helg - storslagna planer)
 • Imorgon får jag sova hur länge jag vill !!
  (sova is almost the shit)
 • Jag är fri från ansvar och allt vad jobbet innebär !!
  (om bara för några dagar, för om 61 timmar stämplar jag in igen....)


  Dock ska jag börja denna Fredag med att vara oerhört hurtig.
  Långpromenad står på schemat. Here we go again, Jag o Lasse....

Min näsa !!Jag har en ganska liten näsa (i ungdomens dagar blev jag kallad för lillnäsan), men min näsa har stor kompetens. Den har förmågan att innehålla sådana otroligt stora mängder snor, ni kan aldrig ana.... Jag snyter och snyter, men det tar lixom aldrig slut !! 

Ett tag (läs; flera år) var jag beroende av nässpray, det var bra på så sätt att snoret förintades, det försvann. Nackdelarna var att det var väldigt jobbigt att hela tiden ha med sig nässpray, samt att luktsinnet blev betydligt mycket sämre. Nu för tiden är jag lite smårädd för att använda nässpray, vill inte falla tillbaka ner i nässpraysträsket. Men idag var jag bara tvungen att ta mig ett sprut.... efter 3 timmars total nästäppa på jobbet med stora andningsbesvär, så var det underbart att få ta sig en dos. Men jag är rädd för att åter igen bli beroende !!


A t t a n s !!!!

Ett tag var jag sjuk väldigt ofta, sådär småkrasslig hela tiden, hade bihåleinflammation flera gånger, och allt för ofta ont i magen. Det var inte skoj !!
Senaste tiden har jag kännt mig mycket bättre, piggare rent allmänt, vilket såklart känns jättebra. Men idag mår jag fasiken inte bra!! Ont i kroppen, (framförallt händerna).... känner mig febrig.... ont i halsen.... och en näsa som är täppt.
Jag har kämpat hela dagen, ätit några ipren, pimplat juicer och druckit KanJang, druckit massor av vatten. Men det blir INTE bättre. BLÄÄÄÄÄ !! Jag vill inte bli sjuk, ska verkligen försöka toksova inatt så att jag är frisk imorgon. Det gäller att ha en positiv inställning.

P.S Undrar om denna känsla kan ha något att göra med att min sambo legat sjuk i några dagar.... exakt samma symptom......??! JÄKLA SMITTOBÄRARE !!

JIIIIIIIPPPPIEEEEE - Jag klarade det !!

Igår var jag bara sååååå grymt jäkla bra. JAG KLARADE TEORIPROVET !!!!!!!!  Det känns som en stor lättnad, och vägen mot körkortet är lite kortare och mindre krokig.... och då får man faktiskt lov att smajla som på bilden.

STORT GRATTIS till mig själv helt enkelt !!


Kräk och avföring

Idag när vi kom hem från jobbet låg det en spya på garageuppfarten och en hög med hundbajs på gräsmattan. (Inget av detta fanns där i morse)  Alltså folk får väl hålla reda på sina hundar!! Detta är helt klart nackdelen med att bo på marken (och inte en våning upp)....

Hur otur får man ha ??!

*gäsp*

När ett hjul bromsar eller driver, förbrukar det en del av däckets väggrepp. Ibland räcker inte det väggrepp som finns kvar till de sidkrafter som däcket behöver för att styra eller stabilisera bilen. Tvärbromsning kan därför leda till.....

*GÄSP*

NI HÖR JU SJÄLV HUR SJUKT TRÅKIGT DET ÄR.... !!!!!! Men om man skjuter på det i ungefär 12 år, då får man banne mig skylla sig själv...

Jag älskar mössor !!

Det bästa klädesplagget jag vet är mössa!!!!!!! Helt överlägset det bästa och skönaste som finns att ha på sig. Jag kan ha på mig mössa sommar som vinter. I like it !! Snyggt är det oxå. Nu för tiden finns det faktiskt rätt mycket schyssta mössor att köpa i affärer och på nätet, det har ju lixom blivit lite av en modegrej. Dock måste jag bara tipsa om min absoluta favoritmössa som dessutom är från trakten. E.KO-mössan !! Jag älskar stjärnor och jag älskar mössor, kan inte bli bättre !! Kolla in Erikas sida/blogg så förstår ni vad jag menar.
ekogrejjer.blogspot.com


Kan tyckas lite konstigt att tipsa om sin favoritmössa den 19 augusti.... Men sanningen är att det är nästan höst ute emellanåt. Sen så gäller det att vara ute i god tid.


Jag håller i

Har promenerat nu 7 dagar i rad. Känns skönt....
Målet är att hålla i nu, en timme om dagen.


De 3 tråkigaste sakerna jag har gjort den här helgen....

 • Pluggat körkortsteori
 • Pluggat körkortsteori (igen)
 • Hängt tvätt

Sjukt nöjd med Winnerbäckdagen !!


Hade inte kunnat vara bättre..... !!!!!!!!!
Såg hur bra som helst, och inte en droppe regn.
ME LIKE !!!!!!!!!!

(inför nästa gång måste jag dock inhandla ett bättre objektiv till kameran....)

sist i världen

Jag kanske var den sista personen i världen att se Sex and The City-filmen igår. Eller iaf bland de sista, för det var utsålt en Torsdag. Hur som helst är jag nöjd med filmen, den var ungefär som jag förväntat mig.... som ett långt avsnitt.
Men jag måste erkänna att jag aldrig riktigt har förstått den här Mr Big-grejen, jag har alltid hejat på Aidan !!

Detta kan inte vara normalt ??!

Nog för att jag är en asfaltsmänniska, och inte alls kan mycket om fåglar.
Men är detta verkligen normalt ??!  

Fågelbord med brödsmulor + Hackspett = ????
(OBS Hacke är Åländsk)

Toaletten är numera bajsvänlig

Det känns lite sisådär att uträtta sina behov där alla möliga okända människor har suttit, så vi bestämde oss för att fixa till toaletten det första vi gjorde innan vi flyttade in i radhuset. 

Det gick inte som på räls precis, utan diverse komplikationer uppstod, och att det var de varmaste dagarna på året gjorde inte saken bättre..... men men, vad gör man inte för att få flytta in så fort som möjligt. (Jag menar att kissa i duschen funkar, men inte att göra nummer 2....)

Här följer några före/efter bilder.... 
Vi är iaf nöjda, och det är ju huvudsaken !!  :O) 
(Det tål att tilläggas att det fattas småsaker som toalettpappershållare, handdukar och en ljushållare på bilderna, de kommer så småningom när rätt saker har inköpts....)

Okay - det kanske var lite överdrivet

Jag har haft rätt så dåligt samvete att jag har rört på mig alldeles för lite sedan i April. Var inne i en bra period där ett tag då en Cypernresa inspirerade mig. Så i April flög jag till Cypern för en dryg veckas sol o bad, med mitt mål uppnått. Var riktigt nöjd!! :O)  Och på semestern så får man såklart unna sig. Men sen kom jag hem från Cypern, och jag kan ju inte påstå att jag haft semester sen dess..... HaHa. Jag har varit en riktig slarver med träningen, så idag skulle jag ta nya tag.

Jag och Lasse promenerade iväg. varje gång jag är ute och promenerar med Lasse så känns det bara så mycket lättare, jag sjunger mig fram. Det fanns oxå väldigt mycket att titta på när man är nyinflyttad i en ny stadsdel, massor av nya promenadstråk. Tiden gick och många bra texter for in genom öronen på mig.... När jag kom hem hade vi promenerat i 2 timmar och 21 minuter. Bra start !!

Ganska precis 72 timmar och 17 minuter kvar!!!!!!!!!  LÄNGTAR !! Den här gången ska jag definitivt inte sitta på BajaMajan när Lasse entrar scenen !!
Eller vad säger du Sara......??

Jag hatar de små flygande aggresiva monstrena !!

Vädret på vår semester har varit bedrövligt. De första dagarna var det faktiskt riktigt bra väder, men då höll vi på och flyttade och rustade toaletten. Inte mycket alls kunde vi njuta av det tropiska klimatet som hade parkerat några dagar i Södra Norrlands kustland (och resten av Sverige). Sen när vi var vär färdigflyttade och någorlunda klar med toaletten då kom regnet. Oh SHIT vad det regnar.... tror ADLRIG jag har haft så här dåligt väder på semestern något år.
Men men.... Jag e inte bitter....!! *Grrrrr*

Sen de få dagar då solen lyser igenom den gråa gröt som finns på himmelen så dyker det upp getingar i mängder. Hur mycket getingar som helst är det. Går knappt att sitta utomhus och äta, för jag är livrädd för de små flygande aggresiva monstrena.


Hur som helst har vi iaf fått användning av denna getingfångare, som på balkongen i stan var helt värdelös. Här på radhustomten är den istället överfull. Dock vet jag inte hur jag ska bete mig när jag ska tömma den.....??!

Idag bygger vi kompost !!


Nu funkar det....

Det här med att vara utan Internet kändes ju helkonstigt. Jag har kännt mig helt off, ungefär som jag har befunnit mig ute i djupaste urskogen. 
Jag är helt enkelt beroende av Cyberspace !!!!

Nä, nu måste jag börja skriva här igen.
Uppdatering med diverse bilder kommer inom kort....


INget bredband !!!!!!

Jag lever, mår bra, påtar och rustar, längtar efter sol och SAKNAR BREDBAND !!!!!!!!!!!!!! Tidigast i slutet av nästa vecka kommer jag kunna koppla upp mig igen. Internet fattas mig !!!!!!!!!!

RSS 2.0